Klik hier voor meer Informatie

Salaris: euro
Werkgever: Gemeente Utrecht
Locatie: Majellapark
Adres: Utrecht, Utrecht, 3521 AZ
Postcode: 3521AZ

De functie

Als adviseur maatschappelijk vastgoed (cultuur en erfgoed) draag jij zorg voor de groei van culturele voorzieningen en het behoud van ons erfgoed in de gemeente Utrecht. Zo is er bijvoorbeeld behoefte aan nieuwe wijkcultuurhuizen en ruimte voor nachtcultuur en vraagt de uitwerking van de UNESCO werelderfgoed status van onze forten om jouw inzet Met de groei van de stad, groeit ook de behoefte aan culturele voorzieningen. Zo is er een convenant culturele broedplaatsen afgesloten waarbij de ambitie is uitgesproken om 80.000 m2 extra huisvesting voor creatieve (cultuur)makers te realiseren. Een deel van deze ambitie zal door de gemeente zelf worden uitgevoerd. Daarnaast is er behoefte aan nieuwe wijkcultuurhuizen, ruimte voor nachtcultuur, de uitwerking van de UNESCO werelderfgoed status van onze forten en hebben onze bestaande huurders zoals Tivoli Vredenburg of het Centraal Museum regelmatig huisvestingsvragen. Je werkt dan ook nauw samen met de collega’s van de afdeling Culturele Zaken, Erfgoed en met partners uit de stad. Dit soort ambities vraagt om creatief gebruik van ruimtes. Als adviseur zal je daarvoor soms de rol van ontwikkelaar op je moeten nemen om haalbare businesscases te maken in bijvoorbeeld leegstaand vastgoed. Je bent betrokken bij de strategische meerjarenplannen van vastgoed voor zowel cultuur als erfgoed. Op basis van deze plannen initieer je projecten en ben je ook de gedelegeerd opdrachtgever in de haalbaarheidsfase van potentiële ontwikkelingen.

Je taken zijn:

  • Je bent gedelegeerd opdrachtgever richting projectmanagers en assetmanagers van de Vastgoedorganisatie Utrecht in de haalbaarheidsfase van projecten. Je begrijpt de dynamiek van een project en bent in staat om hier richting aan te geven.
  • Je adviseert de opgavemanager cultuur en erfgoed op strategische dossiers/ambities, zoals de verduurzaming van ons erfgoed, de realisatie van culturele broedplaatsen of culturele voorzieningen in nieuwe gebiedsontwikkelingen.
  • Je werkt mee aan de meerjaren strategische plannen vastgoed en draagt zo mede bij aan een stabiele vastgoedportefeuille cultuur en erfgoed
  • Je bent bestuurlijk aanspreekpunt voor de projecten waaraan jij werkt en adviseert de wethouder. Dit betekent ook het schrijven van bestuurlijke stukken.
  • Je bent gesprekspartner voor de afdelingen Culturele Zaken en Erfgoed en voor een aantal belangrijke partners uit de stad.

Functie-eisen

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • Ten minste 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring binnen vastgoed of ruimtelijke ontwikkeling;
  • Kennis van projectmatig werken in vastgoed of ruimtelijke ontwikkeling;
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden om adviezen te geven aan wethouder en andere stakeholders.

Bedrijfsprofiel

Utrecht is een stad met ambities, waar we verschillen vieren en talent een kans krijgt. Bij ons werk je voor 1 van de meest aantrekkelijke steden van Nederland. Groei mee met de ambities van de stad. En zorg dat alle inwoners van Utrecht prettig en gezond kunnen wonen, werken en meedoen. Door jouw talenten in te zetten en te ontwikkelen. Want wat jij kan, heeft Utrecht nodig.