Klik hier voor meer Informatie

Salaris: euro
Werkgever: Gemeente Katwijk
Locatie: Katwijk aan Zee
Adres: Katwijk aan Zee, Zuid-Holland, 2224 EW
Postcode: 2224EW

De functie

Als beleidsregisseur wijkteam / veiligheid 18- verbind je beleid met uitvoering. Daarvoor onderhoud je zeer nauw contact met het Wijkteam van de gemeente Katwijk en diverse regionale en lokale zorgorganisaties in het sociaal domein. Je faciliteert hen en fungeert als schakel naar de collega’s die bezig zijn met de (regionaal) ingekochte hulp voor 18- en 18+. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor het beleidsterrein veiligheid jeugd. Er liggen diverse acties maar het is ook nodig dit beleidsterrein nog verder te ontwikkelen binnen de gemeente Katwijk en de diverse stakeholders aan elkaar te verbinden.

Verantwoordelijkheden

  • Je bent de accounthouder van het Wijkteam van de gemeente Katwijk en als zodanig adviseer je het college en collega’s over beleid en uitvoering van de wetgeving, vanuit een integrale focus op het sociaal domein. Je volgt de landelijke en regionale ontwikkelingen en vertaalt deze naar lokaal beleid. Je ondersteunt het wijkteam met jouw kennis, zonder hun werk over te nemen.
  • Je bent accountmanager voor zowel gecontracteerde jeugdhulpaanbieders als PGB-aanbieders.
  • Via het accountmanagement van de PGB-partijen beheer je het lokale PGB-budget. Je voert de lokale monitoring uit, werkt samen met de business analist om de juiste managementinformatie op te halen en maakt periodieke analyses en rapportages voor de verantwoording van ingezette middelen.
  • Lokaal en regionaal ben je aanspreekpunt op het gebied van veiligheid 18-. Zowel op beleids- als op uitvoerend niveau moet dit thema binnen de gemeente Katwijk nog verder ontwikkeld worden. Je verbindt relevante stakeholders aan elkaar, inventariseert welke acties met prioriteit moeten worden uitgevoerd en pakt dit ook op

3 maanden – 20 tot 32 uur per week – 0,89 fte

Functie-eisen

  • Afgeronde hbo opleiding;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen zeven jaar als beleidsadviseur bij de overheid, binnen een gemeente;
  • Minimaal 3 jaar ervaring met gerichte kennis en werkervaring specifiek voor jeugdhulp en veiligheid 18-;
  • Minimaal 1 jaar ervaring met account- en/of contractgesprekken met zorgaanbieders in het gemeentelijk sociaal domein;
  • Minimaal 1 jaar ervaring in de uitvoering van hulp en ondersteuning in het gemeentelijk sociaal domein of in verbinding uitvoering – beleid.

Bedrijfsprofiel

Met ruim 65.000 inwoners vormt Gemeente Katwijk een krachtige gemeentelijke organisatie en is zij tegelijk in staat om dichtbij en samen met de inwoners van de vier kernen Katwijk aan Zee, Katwijk aan den Rijn, Rijnsburg en Valkenburg te werken aan de kwaliteit van werken, wonen en leven.