Klik hier voor meer Informatie

Salaris: euro
Werkgever: Yacht
Locatie: Heerenveen
Adres: Heerenveen
Postcode:

Als Business Development Manager voor het eigen merk DOTCH® ben je verantwoordelijk voor de verkoop van het totale DOTCH® assortiment in de Benelux.

Je primaire taak zal zijn om commerciële kansen te vinden en deze op te volgen met het Benelux verkoopteam. Je blijft alle klanten volgen en weet een goed overzicht te houden van alle klantontwikkelingen. Je vindt het leuk om aan de “voorkant” van een salestraject te acteren en voelt je comfortabel om van prospects klanten te maken, het sales traject met klanten en collega’s te doorlopen, om vervolgens de dagelijkse opvolging over te laten aan de sales representative. De kern van deze verkoopfunctie kent een projectmatige benadering, waarin, naast het strategisch positioneren van het merk DOTCH®, ook ruim aandacht wordt besteed aan cross-selling en upselling kansen.

We zijn op zoek naar een kandidaat die een sterke operationele drive weet te combineren met strategisch commercieel inzicht. Iemand die resultaatgericht kan werken, van nature goed kan samenwerken en anderen weet mee te nemen in het behalen van (verkoop)doelstellingen. Iemand die in staat is om de brand awareness van DOTCH® in de markt én bij de interne organisatie verder uit te breiden. Je bent in staat om de toegevoegde waarde van de DOTCH® producten te begrijpen en te acteren als ambassadeur van dit merk.

Je werkgebied concentreert zich op de Benelux regio, waarbij tegenwoordig veel klantcontact plaats zal vinden vanuit huis via Microsoft Teams of Zoom. Jouw woonlocatie is daardoor van onderschikt belang in deze functie.

Andere taken die horen bij deze functie:

  • Het proactief signaleren en inspelen op signalen en ontwikkelingen in de markt;
  • Onderhandelen over alle aspecten die van belang zijn tijdens een verkooptraject;
  • In samenwerking met de CBDO het opstellen van een jaarplan met verkoopdoelstellingen waarin de verwachte omzet, groei en marge geprognotiseerd wordt;
  • Onderhouden van relevante interne en externe contacten;
  • Correcte registratie van (klant)afspraken en gegevens in het CRM-systeem;
  • Zelfstandig en succesvol kunnen sluiten van de sale waarbij de offerte het commerciële sluitstuk is.

Trefwoorden:

,