Klik hier voor meer Informatie

Salaris: euro
Werkgever: Gemeente Hilversum
Locatie: Hilversum
Adres: Hilversum
Postcode:

De gemeente Hilversum is op zoek naar een

Medior Communicatieadviseur Sociaal Domein

Ben jij een creatieve communicatieadviseur die goed kan samenwerken en verbinden? Word jij enthousiast van complexe communicatie en participatievraagstukken? En kun jij dit als geen ander deze vertalen naar een heldere aanpak en inspirerende middelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat houdt je functie in?

Als medior communicatieadviseur sociaal domein adviseer je de projectleiders gevraagd en ongevraagd over de communicatie- en participatieaanpak. Je ontwikkelt communicatiestrategieën, schrijft plannen en vertaalt deze in concrete activiteiten. Je weet opdrachtgevers hierin mee te nemen. Als communicatieadviseur heb je de regie op de uitvoering en pakt deze proactief op. Daarbij werk je ook samen met maatschappelijk partners binnen het sociaal domein. Je hebt oog voor actuele, relevante ontwikkelingen en adviseert daarover. Binnen het communicatieteam denk je mee over de ontwikkeling van het communicatiebeleid en over inzet van communicatie-instrumenten. Je draait mee in de (regionale) taakorganisatie communicatie ten tijde van een crisis of ramp.

Jouw focus ligt op het sociaal domein en werkt hierin nauw samen met een senior- en juniorcommunicatieadviseur. Hilversum heeft flinke ambities binnen het sociaal domein. Je gaat aan de slag met thema’s zoals vrijwilligers, jeugdhulp, mantelzorg, eenzaamheid en schuldenpreventie.

Wat breng je mee?

 • Drie – vijf jaar werkervaring als communicatieadviseur, met ervaring of affiniteit met het sociaal domein.
 • Je kunt werken met een divers communicatie-instrumentarium zoals Factor C en Leefstijlen.
 • Je kunt snel schakelen tussen verschillende projecten en activiteiten.
 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding waarin communicatie centraal staat.
 • Je bent een netwerker met uitstekende sociale vaardigheden en je hebt een sterke maatschappelijke antenne.
 • Je bedenkt creatieve oplossingen die je vervolgens ook weet te realiseren.
 • Daarnaast houd je van een uitdaging en bent een teamspeler.

Wat bieden wij je?

 • Je krijgt een 32-urige werkweek.
 • In eerste instantie krijg je een jaarcontract met de intentie dit na een jaar om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • De functie is ingedeeld in schaal 10. Deze schaal loopt van minimaal € 3.090,00 tot maximaal € 4.671,00 bruto per maand op basis van 36 uur per week. In samenspraak met jou schalen we je in, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Aanvullend krijg je iedere maand nog een Individueel Keuzebudget (IKB) tot je beschikking van 17,05%. Per maand is dit minimaal € 526,84 tot maximaal € 796,40 bruto bovenop je salaris. Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden.
 • Je krijgt van ons een telefoon en laptop tot je beschikking.
 • Hilversum biedt een NS business card aan met 100% vergoeding voor woon-werkverkeer met OV.
 • Je bouwt een goed pensioen op bij ABP.
 • Ook heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering en voor diverse andere verzekeringen kun je korting krijgen.
 • Wij hebben een breed aanbod aan opleidingsmogelijkheden op vakgebied en persoonlijke ontwikkeling. De Hilversum Academie is een platform waar de gemeente Hilversum trainingen, workshops en e-learnings aanbiedt voor alle medewerkers. Vanaf je eerste werkdag kun je hier zelf gebruik van maken.
 • Een gezonde werk- en privébalans vinden wij belangrijk! Afhankelijk van je functie kun je bij ons hybride werken. We zijn hier nog in aan het leren en experimenteren. Omdat we onderlinge verbinding belangrijk vinden is ons uitgangspunt dat je de helft van je werktijd op een werklocatie werkt.

Hoe ziet je nieuwe team eruit?

Je werkt vanuit het team Bestuur en Communicatie. Het team is verantwoordelijk voor de bestuurlijke advisering, bestuurlijke ondersteuning en communicatieadvies en -uitvoering, en werkt voor college, directie en organisatie. Het team (circa 35 medewerkers) heeft de behoeften van de diverse doelgroepen in beeld en baseert daarop haar advies en uitvoering. Er zijn vijf units en jij gaat aan de slag bij de unit communicatie- en participatieadvies. Je werkplek is afwisselend bij het Sociaal Plein en het team Bestuur en Communicatie. Medewerkers waarderen de gemeente om de grote mate van vrijheid die er is om het werk vorm te geven en actief het verschil te maken. Innovatie en lef worden gewaardeerd.

Gemeente Hilversum, mediastad in het groen

Zorgen voor nu en werken aan morgen

Met bovenstaand motto leggen we de verbinding tussen onze ambities voor Hilversum in de toekomst en de wensen en behoeftes die op dit moment bij de Hilversummers leven.

De afgelopen jaren is gewerkt aan een fundament waar we Hilversum verder op uitbouwen. Naar elkaar omkijken, goed bereikbare voorzieningen voor inwoners die dat nodig hebben, en veilige buurten vinden wij belangrijk. Het is onze wens dat inwoners voor elkaar zorgen en dat mensen zaken in hun eigen buurt of wijk kunnen regelen. En als het nodig is bieden we zorg of ondersteuning. Maar er is meer: ook toekomstbestendige werkgelegenheid, bereikbare woningen, een duurzame leefomgeving en voorzieningen op het gebied van sport, kunst en cultuur staan hoog op onze agenda.

Als gemeente willen we ín de maatschappij staan, niet ernaast. Hilversum moet een leefbare en veilige stad zijn, waar iedereen zich thuis voelt, waar inwoners zich gewaardeerd voelen en waar mensen zich in hun werk en vrije tijd kunnen ontplooien. Om samen met de Hilversummers op te trekken, blijven we in contact met inwoners, bedrijven en organisaties. Op die manier komen hun zorgen, ideeën en wensen rechtstreeks bij ons terecht.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en de sollicitatieprocedure bel je met Maaike de Vries, seniorcommunicatieadviseur sociaal domein, 06 – 40 81 96 19.

Interesse?

Je hebt de mogelijkheid om tot uiterlijk 16 februari 2023 te reageren via onze sollicitatiepagina. Als er voor die tijd kandidaten reageren die goed aansluiten bij het profiel dan gaan wij met diegene alvast in gesprek. Bij geschiktheid bestaat dan de mogelijkheid dat de vacature eerder wordt gesloten. Twijfel daarom niet en reageer direct op deze mooie functie!

Nieuwsgierig geworden? Wil je weten wat er speelt bij gemeente Hilversum en wil je een indruk van je toekomstige collega’s krijgen? Kijk of volg ons dan op LinkedIn, Twitter, Instagram of Facebook

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.