Klik hier voor meer Informatie

Salaris: euro
Werkgever: Gemeenteprojecten Banen
Locatie: Noordwolde
Adres: Noordwolde
Postcode:

Startdatum: 1 maart 2023

Duur: in ieder geval tot en met juli 2023 en bij wederzijdse tevredenheid langer

Inzet: 16-24 uur, thuiswerken is op vrijdag mogelijk ivm sluiting kantoor, verder heeft het de voorkeur om op lokatie aan het werk te zijn

Schaal 10, maximaal € 4671,- CAO Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Ben jij een landschapsontwerper/ontwerper openbare ruimte en wil je een bijdrage leveren aan de inrichting van de openbare ruimte van de gemeente Groningen? Projecten met een soms stevige ruimtelijke en maatschappelijke uitdaging op het gebied van klimaat, cultuurhistorie, leefkwaliteit, woningbouw en bereikbaarheid.

Als landschapsontwerper/ontwerper openbare ruimte werk je aan verschillende soorten opdrachten. Je krijgt bij ons de ruimte om je bezig te houden met herinrichtingsopgaven voor de openbare ruimte maar ook complexe projecten waarbij energietransitie, ecologie en duurzaamheid sleutelbegrippen zijn. Je bent goed in het maken van ruimtelijke analyses en het verwerken van ideeën en wensen van omwonenden. Je kan ontwerpopgaven in context plaatsen binnen een bepaald budget en werkt samen in project- en gebiedsteams met (gebied)stedenbouwers, adviseurs/ontwerpers mobiliteit en erfgoed. Je bent medeverantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling en inrichting van de openbare ruimte.

Jij

· Vertaalt, de algemene beleidsdoelstellingen in uitvoerbare plannen d.m.v. ontwerpend onderzoek en landschapskundig ontwerp.

· Neemt deel aan (stedenbouwkundige) projecten en bent daarbij verantwoordelijk voor het ontwerpen van structuur-, stedenbouwkundige, landschaps- en inrichtingsplannen, alsmede bestemmingsplannen met als basis bodem en landschap.

· Houdt bij het ontwerpen rekening met de onderhouds- en beheeraspecten van de openbare ruimte.

· Verzorgt de voorlichting over en presentatie van plannen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie.

· Hebt regelmatig overleg met collega’s van andere vakdisciplines binnen en buiten de afdeling, ontwerpbureaus, belangengroeperingen, bewonersorganisaties en vertegenwoordigers van partijen uit de marktsector.

Waar kom je te werken

Je maakt deel uit van het Team Ruimtelijk Ontwerp met 35 enthousiaste collega’s die bestaat uit stedenbouwkundige, stedenbouwkundige ontwerpers, landschapsarchitecten en ontwerpers en adviseur/ontwerpers mobiliteit. Het team maakt onderdeel uit van de directie Stadsontwikkeling.

Om als landschapsontwerper succesvol te zijn, vragen wij het volgende van jou:

  • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO werk- en denkniveau in de richting van Tuin- en Landschapsinrichting van bijvoorbeeld de hogeschool Van Hall Larenstein.

  • Minimaal drie tot vijf jaar relevante ervaring bij voorkeur in stedelijk gebied;

  • Een ondernemende houding met een netwerk binnen het vakgebied.

  • Aantoonbare werkervaring met de nadruk op duurzaamheid in de diverse ontwerpen en projecten.

  • Ervaring met een politieke (gemeentelijke)organisatie.

  • Je hebt kennis van en ervaring met (3D) digitale teken- en opmaakprogramma’s waaronder Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign, Microstation en Sketchup.