Klik hier voor meer Informatie

Salaris: euro
Werkgever: Gemeenteprojecten Banen
Locatie: Helmond
Adres: Helmond
Postcode:

Startdatum inzet: 1-3-2023

Einddatum inzet: 30-6-2023

Uren per week: 36,00

Standplaats: Helmond

Schaal 10 Cao Gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Binnen gemeente Helmond wil men en moet er natuurlijk voldaan worden aan wet- en regelgeving. Zeker het sociaal domein is behoorlijk in beweging. Het Juridisch Team van de afdeling Strategie & Bestuur houdt dit kader in de gaten. Het Juridisch Team ondersteunt de vakafdelingen, het bestuur en de directie in het bereiken van haar bestuurlijke en ambtelijke doelen.

Voor tijdelijke ondersteuning binnen dit team zoeken wij een

Secretaris bezwaarschriftencommissie Sociaal Domein

De uitdaging

Als secretaris van de onafhankelijk (externe) bezwaarschriftencommissie kamer II ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig behandelen van bezwaarschriften in het sociaal domein.

Verder beantwoord je voorkomende juridische vragen van de vakafdelingen en ondersteunt hen, indien nodig, bij de uitvoering van hun werkzaamheden.

Een mooie omschrijving, maar wat ga je dan doen? We laten graag de collega’s zelf aan het woord: Wat houdt de functie in? Wat moet je leuk en belangrijk vinden? Waar moet je je vooral niet aan storen?

Een secretaris aan het woord:

Als secretaris van de bezwaarschriftencommissie ondersteun je de (externe) leden van de bezwaarschriftencommissie. Je bent vooral casus gericht bezig. Je verzorgt de bezwaarprocedure van begin tot eind. Dit doe je niet alleen, daarbij word je geholpen door een collega die jou administratief ondersteunt. Je moet dan denken aan het registreren van de ontvangen bezwaarschriften, het toetsen van de ontvankelijkheid van het bezwaarschrift, het verzorgen van de uitnodigingen voor de hoorzitting, het gereedmaken van de dossiers, ervoor zorgen dat alles netjes in het registratiesysteem komt te staan, het bewaken van de termijnen enz.

Je bent bij de hoorzittingen en de beraadslagingen van de commissie. Je werkt de conceptadviezen uit. Als de commissie het advies heeft vastgesteld, leg je dit voor aan het bestuursorgaan. Je maakt daarbij een voorstel en een concept besluit. Het bestuursorgaan (meestal het college) neemt een besluit op het ingediende bezwaar. Je draagt met je collega zorg voor verzending van dit besluit. Daarbij koppel je de adviezen van de commissie terug aan de vak afdeling en bepaalt met hen de lessons learned. Zo draag je actief bij aan kwaliteitsverbetering in toekomstige besluitvorming.

De commissie stelt elk jaar een jaarverslag op over de bezwaren. Jij doet hiervoor de aanzet en maakt het concept jaarverslag.

De ideale kandidaat

· HBO/WO-niveau

· Aantoonbare juridische kennis van en relevante werkervaring met wetgeving op het gebied van het bestuursrecht (Awb) en het sociaal domein (met name Wmo, bijzondere bijstand, Participatiewet, BRP, Schuldhulpverlening en Jeugdwet).

· Kennis van het subsidierecht is een pré.

· Actuele kennis van voornoemde rechtsgebieden en het bestuuursprocesrecht.

· Aantoonbare ervaring met het voeren van procedures bij de bestuursrechter.

Een goede basis op de genoemde rechtsgebieden is echt wel nodig om dit ook voor jou tot een succes te maken.

Past dit bij jou….?

Je komt te werken voor Helmond: een stad in beweging. Er heerst een hands on mentaliteit. Binnen de gemeente is plaats voor creatieve en vernieuwende mensen, mensen met lef. Bovendien is de gemeentelijke organisatie volop bezig om invulling te geven aan een nieuwe manier van werken. Plannen worden gemaakt op basis van interactie met inwoners, organisaties en groepen uit de samenleving. De focus ligt meer en meer op de doelen en veel minder op regels en systemen.

Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’.

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.