Klik hier voor meer Informatie

Salaris: euro
Werkgever: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Locatie: Utrecht
Adres: Utrecht
Postcode:

Relatiebeheerder

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Functieomschrijving

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft als missie de voedsel- en productveiligheid, de plant- en diergezondheid en het welzijn van de natuur en dieren te vergroten. Hierbij zoeken we de samenwerking met private organisaties en bedrijven die ditzelfde doel nastreven. Wil jij daar graag een belangrijke bijdrage aan leveren? Ben jij een kei in samenwerken en het opbouwen/onderhouden van interne en externe relaties? Word dan Relatiebeheerder bij de NVWA, hèt aanspreekpunt voor onze private partners!

Waar kom je terecht?

Team Front binnen de afdeling Regie van de divisie Regie & expertise (directie Handhaven), is het team waar jij en je collega’s iedere dag een bijdrage leveren aan de missie van de NVWA om de voedsel- en productveiligheid, plant- en diergezondheid en het welzijn van de natuur en dieren te vergroten.

Je bent binnen het cluster “Borging en monitoring private controlesystemen” verantwoordelijk voor het relatiebeheer van meerdere private partners. Maar wie zijn onze private partner? Deze private partners zijn in het algemeen organisaties die door bedrijven ingehuurd kunnen worden voor het uitvoeren van controles en beoordelingen. Vaak zijn dit organisaties die een controlesysteem toepassen waarbij certificaten worden afgegeven, zodat het bedrijf kan aantonen dat het aan vastgestelde criteria voldoet.

Je aandachtgebied omvat de private partners die controlesystemen aanbieden op het gebied van dierenwelzijn, voedselveiligheid, diergezondheid en natuurbescherming in de landbouw en veehouderij sector. Een voorbeeld hiervan is het certificatieschema IKB Kip. Dit is een kwaliteitsregeling, ontwikkelt door en voor de hele pluimveevleessector. Alle schakels van fokkerij tot slachterij kunnen hier aan deelnemen. Voedselveiligheid heeft topprioriteit binnen IKB Kip. IKB Kip biedt handvatten voor de bedrijfsvoering en helpt de deelnemer hiermee onder andere om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Meer weten over onze samenwerking met deze controlesystemen en je werk inhoud? Lees dan snel hieronder verder.

Wat ga je doen?

Je bent met je collega’s de verbindende schakel tussen de private partner en alle betrokken partijen binnen de NVWA. Het doel is om de samenwerking te ontwikkelen en vlekkeloos te laten verlopen. Je legt verbanden, creëert draagvlak, vangt signalen op en bouwt actief aan samenwerkingsrelaties.

Functioneel werk je samen met en ben je ondersteunend aan een relatiemanager.

Als relatiebeheerder verzorg je de communicatie en beheer je het dossier van de aan jouw toebedeelde private partners. Samen met de relatiemanager ben je betrokken bij alle processen. Je coördineert het toetsingsproces, bewaakt/coördineert de voortgang in dit proces en geeft samen met de relatiemanager een oordeel in de vorm van een advies over het wel of niet accepteren van het controlesysteem voor verdere samenwerking.

Na acceptatie geef je vorm aan de samenwerking, door een jaarlijks vastgesteld monitoringsprogramma voor de geaccepteerde controlesystemen te coördineren. Samen met de relatiemanagers stel je een advies op over de mogelijke meerwaarde van de samenwerking voor het NVWA toezicht. Je zorgt ervoor dat er regelmatig overleg plaatsvindt met de partner om de voortgang te bewaken en te evalueren en je vervult in dat kader de rol van aanspreekpunt. Jij weet interne (NVWA) medewerkers te vinden en interne medewerkers weten jou te vinden wanneer er vragen zijn over de partners welke jij in je portefeuille hebt.

Afhankelijk van jouw kennis, competenties en interesses kunnen je werkzaamheden in de toekomst binnen team Front uitgebreid worden.

Als relatiebeheerder draag je bij aan de doorontwikkeling van het cluster, het team en de afdeling Regie door mee te helpen met de verdere ontwikkeling van producten, diensten en processen. Je denkt proactief mee over vernieuwingen en ontwikkelingen binnen samenwerkingsverbanden en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de innovatie binnen de NVWA. Door jouw creativiteit en verbindend vermogen worden resultaten gehaald.

Werken binnen team Front betekent met grote zelfstandigheid werken in een (inter)nationale, politieke en dynamische omgeving. Het team Front is volop in ontwikkeling.

Het cluster wordt inhoudelijk aangestuurd door de Coördinerend Specialistisch Adviseur (CSA). Hiërarchisch rapporteer je aan de teammanager van team Front.

Functie-eisen

Je bent organisatiesensitief. Je hebt een constructieve houding en kunt een goed gesprek voeren met onze externe partners. Je bent zo nodig een stevige gesprekspartner maar hebt ook oog voor de relatie. Je bent rol- en taakbewust maar ook flexibel om in de praktijk tot werkzame afspraken te komen en relaties te managen. Daarnaast hou je het overzicht en kun je goed plannen.

Jij vindt het echt leuk om als regisseur de zaken goed te regelen, je voelt je daarvoor verantwoordelijk en bent een echte verbinder.

Dus ben jij communicatief sterk en gericht op de relatie, heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en wil jij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze publiek-private samenwerkingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur aangetoond door een relevante afgeronde HBO opleiding.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden en weet relaties te managen.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
 • Je kunt een oordeel vormen op basis van een objectieve en kritische beoordeling.
 • Je hebt affiniteit met kwaliteit- en controlesystemen en de daar bijbehorende processen.
 • Interesse in politiek-bestuurlijke verhoudingen en publiek/private samenwerking en/of relatiebeheer in een complexe en dynamische omgeving.

Competenties:

 • Overtuigingskracht
 • Plannen en organiseren
 • Organisatiesensitiviteit
 • Samenwerken

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 10

Maandsalaris: Min €2.957 – Max. €4.707 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week: 32

Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren?

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectieve