Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 5500 euro
Werkgever: BMC
Locatie: Kalenberg
Adres: Nederland, Overijssel, 8362VA
Postcode: 8362VA

Bedrijfsomschrijving

Al meer dan 35 jaar levert BMC oplossingen voor vraagstukken binnen de complexe context van de publieke sector. Met een ondernemende mentaliteit en nuchtere aanpak gaan we steeds voor maximaal maatschappelijk resultaat, in ideeën én uitvoeringskracht. We zetten onze expertise en innovatiekracht in om elke dag beter te worden, voor elkaar en onze opdrachtgevers. Voor inwoners, cliënten en leerlingen. We zijn op zoek naar nieuwe, betrokken collega’s die willen meewerken aan een effectieve en betrouwbare overheid.

Functieomschrijving

Jij krijgt er energie van om met jouw expertise, verbindende benadering en integrale blik oplossingen te vinden voor maatschappelijke vraagstukken. Zoek je daarbij afwisseling in werkzaamheden en opdrachtgevers? Dan is BMC de ideale plek voor jou!

BMC Fysiek Domein zoekt nieuwe collega’s voor de functie van Planeconoom. In deze rol maak jij onderdeel uit van één van de drie expertiselijnen van het Fysiek Domein: Innovatieve Gebiedsontwikkeling. De opgaven binnen deze expertiselijn vragen om een integrale blik. Hoe realiseer of budgetteer jij de financiële haalbaarheid van ruimtelijke ontwikkelingen of hoe ziet de grondexploitatie van een nieuwbouwwijk er uit? Dit vraagt om expertise en vakmanschap en daarmee kunnen wij het verschil maken voor onze opdrachtgevers.

Als planeconoom bij BMC ga jij je verdiepen in thema’s als de Omgevingswet als veranderopgave en de Energietransitie, het signaleren van nieuwe ontwikkelingen en het analyseren van de financiële haalbaarheid van ruimtelijke initiatieven. Als (ervaren) planeconoom weet jij welke vraagstukken en ontwikkelingen momenteel spelen binnen jouw vakgebied. Je hebt voldoende ervaring opgedaan in deze functie waardoor je niet snel voor verrassingen komt te staan. Echter ben je op het punt aangekomen in je carrière waarbij je op zoek bent naar manieren om jouw opgedane kennis en expertise breder in te zetten: zowel voor afwisselende en uitdagende opdrachten voor verschillende opdrachtgevers in Nederland, als kennisdeling met jouw toekomstige collega’s bij BMC. Tegelijkertijd wil jij jezelf blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel.

Kennisdeling en ontwikkeling

Bij BMC staan kennisdeling en ontwikkeling centraal. De adviseurs die bij BMC werken zijn gedreven om een steentje bij te dragen aan de publieke sector. Onderling wordt er veel kennis gedeeld door bijvoorbeeld het organiseren van domein bijeenkomsten, kennissessies en het volgen van trainingen en cursussen die worden verzorgd door het eigen ontwikkelcentrum van BMC. Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal. Want als jij groeit, dan groeit BMC ook.

Functie-eisen

Jij voldoet als toekomstige BMC-collega idealiter aan de volgende criteria:

 • Je hebt een HBO of WO opleiding afgerond op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Sociale Geografie, Planologie, Economie of een vergelijkbare richting;
 • Je bent ondernemend, omgevingsbewust, resultaatgericht en communicatief vaardig;
 • Je hebt tenminste 2 jaar werkervaring als planeconoom bij een gemeente;
 • Je bent politiek sensitief.

Ontwikkelperspectief

In ons ontwikkelkader voor adviseurs zijn de kerncompetenties verder uitgewerkt op basis van je huidige niveau en werkervaring. Zo weet jij wat er van jou wordt verwacht en wanneer voor jou de tijd is aangebroken om door te groeien naar een volgende rol binnen BMC.

Arbeidsvoorwaarden

Bij BMC heb je de mogelijkheid om dagelijks je expertise te versterken in afwisselende, boeiende opdrachten. Jij maakt het verschil voor toonaangevende gemeenten en andere publieke organisaties binnen jouw werkgebied. Als werkgever bieden wij jou de volgende zekerheden in ons moderne arbeidsvoorwaardenpakket:

 • Een vast contract bij BMC voor 32 – 40 uur per week;
 • Afwisseling in interessante opdrachten;
 • Een marktconform salaris en voorwaarden (€3200 – €5500 per maand, o.b.v. 40 uur per week);
 • Individueel Keuzebudget (11,04% van maandsalaris, waarvan 8% vakantiegeld);
 • 36 vakantiedagen op basis van 40 uur, waarvan 6 aan te kopen via IKB;
 • Leaseauto of vervoersbudget;
 • €750 euro om jouw thuiswerkplek in te richten;
 • De mogelijkheid om jezelf zowel professioneel als persoonlijk verder te ontwikkelen door gebruik te maken van de trainingen/ cursussen van het ontwikkelcentrum;
 • Choose-your-own-phone regeling;
 • Vaste netto onkostenvergoeding;
 • Pensioenregeling;
 • Uitgebreide werknemersverzekeringen.

Trefwoorden:

,