Klik hier voor meer Informatie

Salaris: euro
Werkgever: Luchtverkeersleiding Nederland
Locatie: Schiphol
Adres: Schiphol
Postcode:

Systeem Analyst Toren-Systemen

De afdeling

Voor de afdeling Air Traffic Management Systems (ATMS, ruim 70 medewerkers) zijn we op zoek naar een aantal systeemanalisten, met werkervaring van nul tot meer dan tien jaar, die zullen werken aan de systemen die nodig zijn voor de toren-verkeersleiding. Een systeemanalist houdt zich bezig met analyse van softwaresystemen en zet de behoefte van de gebruiker om naar een specificatie voor de softwaresystemen.

Wij zorgen dat de verkeersleider in de toren veilig en efficiënt zijn of haar werk kan doen. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze partners bij de luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en softwareleveranciers zorgen wij voor soepele verkeersleiding in Nederland. Met andere woorden, de afdeling is verantwoordelijk voor de operationele technologie (OT) van vitale infrastructuur van Nederland.

Ooit een auto gerepareerd terwijl je aan het rijden bent op de snelweg? Wij nemen onze verantwoordelijkheid en doen het wel. Zie het filmpje op internet over de torenverbouwing in 2019 terwijl de operatie op Schiphol doordraait. Alles wat wij doen, gebeurt terwijl de operatie 24/7 doorgaat.

Binnen ATMS werken wij volgens de scrum-methodiek. Ons werk maken wij inzichtelijk, wij weten van elkaar waar wij mee bezig zijn en staan klaar om elkaar te helpen, dit alles omdat we aan een gezamenlijk resultaat werken.

Vorm jij straks met dit team de drijvende kracht achter de luchtvaart? Solliciteer dan nu!

De baan

Een paar voorbeelden uit ons recente werk:

Net als Google Maps berekent ons torensysteem hoe lang een vliegtuig taxiet van de gate naar de startbaan. Dat gebeurt volgens de standaard taxitijden. Als een vliegtuig naar de Polderbaan moet taxiën, dan kruist het de Zwanenburgbaan in het midden. Als de Zwanenburgbaan in onderhoud is, moeten vliegtuigen soms omrijden en kloppen de taxitijden niet meer. Hoe moeten we het systeem aanpassen zodat ook in deze situatie de taxitijden kloppen? Hoe kan de verkeersleider het systeem laten weten dat de baankruising niet gebruikt kan worden?

De gebouwen op Schiphol groeien niet alleen in de breedte maar ook in de hoogte waardoor op steeds meer plekken het zicht voor de verkeersleiders belemmerd wordt. Samen met Schiphol werken we steeds meer met camera’s. Maar wat wil de verkeersleider precies zien op zijn of haar scherm? Waar moeten de camera’s komen?

Vragen voor de toekomst:

Wat is er nodig om het verkeer remote met behulp van camera’s af te kunnen handelen? Denk aan de luchthavens in Beek of Eelde die remote vanuit Schiphol afgehandeld zullen worden. Of de afhandeling van de Polderbaan, die op dit moment vanuit Toren West gedaan wordt.

Wij leren van elk incident dat plaatsvindt. Hoe kunnen we onze systemen slimmer maken zodat de verkeersleider een waarschuwing krijgt als een vliegtuig een verkeerde vertrekroute volgt?

Wie ben jij?

Je hebt gewerkt in een omgeving waarin meerdere systemen gekoppeld en van elkaar afhankelijk zijn;

Je kunt vanuit de helikoperview op de details inzoomen en weer terug gaan naar het grote plaatje;

Je maakt je nieuwe informatie snel eigen, bijvoorbeeld basis-netwerktechnologie;

Je bent nieuwsgierig;

Verbanden zie je overal;

Kwaliteit staat voor jou boven snelheid;

Veel afwisseling vind je leuk;

De zoektocht naar de root cause van een probleem of een creatieve oplossing voor een wijziging is een leuke puzzel voor je;

Ik ga het fixen, is je mentaliteit.

Verder heb je:

Een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau;

Studierichtingen natuurkunde, wiskunde, informatica, engineering, of aviation passen goed, maar zijn geen vereiste;

Voor een junior is geen werkervaring nodig;

Voor een medior minimaal 3 jaar en voor senior minimaal 10 jaar aantoonbare ervaring nodig in een vergelijkbare functie;

Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

Ervaring in een Scrum/Agile werkomgeving;

Ervaring met kwaliteit, risicobeheersing en cyber security zijn een pre.

Ervaring met softwareontwikkeling en testdesign of ervaring met de operationele omgeving van Air Traffic Management is welkom maar geen harde eis.

Interesse & extra informatie

Je komt te werken in een professionele en vakkundige organisatie, binnen een bedrijf in een unieke en boeiende omgeving. Zo verbinden we Nederland al meer dan negentig jaar met de rest van de wereld. Uit het recente Medewerkers Tevredenheid Onderzoek kwam naar voren dat wij in het torenteam het meest trots zijn op de producten en diensten die wij leveren.

Ontwikkeling en begeleiding vinden we erg belangrijk. Daarom krijg je direct (vak)specifieke opleidingen, bijvoorbeeld een introductie bij het vak “luchtverkeersleider” of TMap. Ook word je bij de start van je loopbaan gekoppeld aan een ervaren collega die jou helpt om wegwijs te worden binnen LVNL. Ook voeren we regelmatig gesprekken over jouw ontwikkeling en ambities.

Functie:

Een functie van 38 uur op de afdeling ATMS;

Salaris (op fulltime basis) tussen € 3.241- en € 7.956 p.m. afhankelijk van opleiding en ervaring;

27 vakantiedagen met de mogelijkheid om extra verlof bij te kopen;

Een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en reiskostenvergoeding;

Wij werken minimaal drie dagen per week op kantoor;

Pensioenfonds voor overheid en onderwijs (ABP);

Tegemoetkoming in de ziektekostenverzekering;

Een actieve personeels- en jongerenvereniging;

Een fitnessruimte die 24/7 open is en een bedrijfsrestaurant.

We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Reageer snel door je cv en motivatie te uploaden. De vorm van de motivatie is aan jou, kies wat bij jou past. Indien je kiest voor een videopitch, upload dan een document met een link naar de video.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Milou de Groot, HR-adviseur, via milou.degroot@lvnl.nl of 06-28952674 of Alina Zelenevska, teamleider ATMS/TWR a.zelenevska@lvnl.nl /06-40871367.

Solliciteren kan tot en met 2 februari 2023. Sollicitaties worden tussentijds in behandeling genomen. �

Voor deze functie is een VOG screening van toepassing.

Acquisitie wordt niet geaccepteerd.