Klik hier voor meer Informatie

Salaris: 2300 – 3300 euro
Werkgever: Zuijdher
Locatie: Ven-Zelderheide
Adres: Limburg, 6599 EG
Postcode: 6599EG

Over de functie

Als technisch proefveldmedewerker ben je actief aanwezig in het veld. Je bepaalt de geschiktheid van de gronden voor de uitzaai, volgt de teelt, bepaalt de onkruidbestrijding en bemesting aan de hand van waarnemingen in het veld en analyses, die je uit hebt laten voeren. De uitzaai voer je uit met proefveldzaaimachines, welke GPS gestuurd zijn. Gedurende de bloeiperiode selecteer je de niet-geschikte planten en stuurt hierbij een groepje mensen aan in hetzelfde werk. Tussendoor blijft de algehele plantgezondheid en plantontwikkeling een aandachtspunt. In de oogst ben je actief met proefveldcombines en zorg je samen met je collega’s dat de oogst gestructureerd en accuraat verloopt. Opvolgend hieraan, zullen de zaden op onze locatie geschoond worden en weer gereed gemaakt worden voor de vervolg uitzaai.

Voorafgaand aan de uitzaai heb je het zaaiplan in Minigis ingetekend. Dit gebeurt op kantoor. Alle percelen worden vooraf op GPS ingereden en overgezet in Minigis. Dit vormt weer de basis voor het totaalplan, waarbij per perceel de info op de zaaimachine wordt overgezet. Controle op goede werking hiervan is een belangrijke taak van de technisch proefveldmedewerker. Dit alles doe je ten dele in teamverband, maar ook zelfstandig.

Over het bedrijf

Wij zijn een succesvol, innovatief en dynamisch plantenveredelings- en zaadbedrijf. De focus van onze activiteiten is de ontwikkeling van hoogwaardig zaaizaad van innovatieve, gezonde rassen en mengsels voor uiteenlopende toepassingen in landbouw en recreatie. Met ruim 700 collega’s, waarvan een derde werkt in research, en vestigingen in zeven Europese landen zijn we ‘leading in breeding’. We denken groot, maar opereren met korte lijnen. Met ons enthousiaste team motiveren we elkaar en jou, om samen verder te groeien in kennis en rendement. Voor jou, voor ons én voor onze klanten: dat noemen wij groei door innovatie!

Wat wij vragen

  • Opleidingsniveau MBO+
  • Praktisch en verbeteringsgericht gevoel voor agrarisch werk in plantveredeling
  • Technisch en teelt technisch inzicht
  • Vaardig met agrarische machines
  • Computervaardig in o.a. Word, Excel, inzicht in werking GiS systemen heeft een voorkeur
  • Gemotiveerde, accurate, efficiënte en goed gestructureerde werkhouding
  • Leergierig en in staat om ook complexere kennis van collega’s te leren en te delen
  • Kan complexe situaties overzien en handelt op basis van rust en overzicht

Wat wij bieden

Wij bieden je een combinatie van proefveldtechniek, teelttechniek, verantwoording in aansturing van mensen en uitwisseling van kennis tussen collega’s onderling zowel nationaal als internationaal. Kortom: Een leuke uitdagende functie met een grote diversiteit aan werkzaamheden. Verder bieden wij een bedrijfsregeling met een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden. Salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Trefwoorden:

,